Golf är en livsstil i mångt och mycket. Har man en gång fastnat för spelet är det svårt att vara utan.

”Det är inte golfen som är symbol för livet utan det är livet som är symbol för golfen” som någon så poetiskt uttryckte det.
LGA Golf har nu varit igång under 7 säsonger. En kul resa tycker vi, med många och nöjda gäster. De flesta återvänder varje ny säsong. Ett bra betyg till LGA.

Vi har kommit så långt att spelare på SSG och SGF Senior Tour numera rankar LGA som sin självklara vinterdestination.
Vi som jobbar i detta lilla bolag är alla hängivna golfspelare och med lika engagerade vänner och bekanta, herrar som damer och vi betraktar oss själva, gärna lite mer som en golfklubb med hög trivselfaktor, än som en traditionell golfresearrangör.
Den röda tråden är golfen i högsätet med träning och roliga tävlingar.
Vi flyr Sverige liksom flyttfåglarna med början i oktober och återvänder hem lagom till senvåren.
Solospelare, par, små och stora gäng, alla lika välkomna.
Ni kommer att få spela mycket golf, skratta och må bra i ett trevligt sällskap.

Så, häng med oss till Algarve där vi huserar i de trevliga byarna Alvor och Carvoeiro.

För att trivselfaktorn ska vara på topp kan det vara bra att påminna om att LGA lägger stor vikt vid god golfetikett, regler, klädsel och inte minst speltempo. Spelstandarden på LGA gästerna är hög och många med singelhcp.

Vi lottar oftast bollarna utifrån hcp och spelstandard. Par spelar oftast ihop och håller reda på varandra. Men visst sätter vi ihop dambollar på begäran. Vi försöker begränsa oss till ca 40 gäster per vecka för att bättre kunna disponera dagarna och ge utrymme för större trivsel och andra aktiviteter.

Vi är nu mer kompletta än tidigare, mer erfarna och välkända på vår ort. Vi har knutit upp ett flertal restauranger med bra kök och prisvärda menyer. Vi äter t.ex en ”trerätters” med dryck för 25 euro på ett flertal ställen (vår del av Algarve är mycket prisvärd jämfört med övriga delar i regionen)

Vi är kompisar med, och uppskattade av personal på hotellen, golfreceptioner och starters.
Detta betyder bättre service för oss alla, men framförallt för er som våra gäster.
Vi har förbokade och schemalagda starttider under veckorna. De flesta tiderna ligger runt lunch. Men vi har även tider för morgonpigga. Vill man boka egna tider på plats, så brukar det inte vara några större problem.

 

Här några glada utropstecken kommande säsong !

  • SSG Winter tour har kommit för att stanna. Kanske satsar vi på både en Höst- och en Vårtour (kolla SSGs´hemsida)
  • H70 landslaget fortsätter att avluta sin säsong i sista veckan av november. Det blir match mellan landslaget och pressen.
  • Vi fortsätter på Pintas träningsanläggning med särskild avgränsad grästee för rangeträning och korthål.
    Närspelsduvning med Tomas Persson som tränare och inspiratör. Vi håller till bakom hål 18 på Pinta
  • Vi utvecklar boendet uppe på Gramacho/Pinta och nyinvigda Residence (beläget vid hål 8 på Gramacho) som alternativ till Palm Garden och Atlantico.
    Passar bra för er som gärna bor vid banan och särskilt grupper som prioriterar golfspelet, kanske spelar 36 hål om dagen (jodå, dom finns)
  • Vi satsar på två temaveckor som kommer att handla om vinprovning och matlagning. En på hösten och en på våren.

Avslutningsvis känns det extra roligt och konstatera att Portugal fått priser i World Travel Award samt Algarve för bästa stränder I Europa.

Och I World Golf Awards som arrangerades tidigare i januari kammade Portugal hem titeln som världens bästa golfdestination – för fjärde året i rad.

Utmärkelsen är ytterligare en i raden av de drygt 2300 internationella priser som Portugal mottagit tidigare under året. Portugal har bland annat tagit hem pris som Europas ledande resmål och Lonely Planet listade nyligen Portugal som ett av de bästa resmålen att besöka under 2018.

Stort grattis säger vi.