Longstay Golf Algarve

Banorna

Banorna

Banorna

Pestana äger och driver även våra fem golfbanor Pinta, Gramacho, Alto, Vila Sol och Silves där vi håller till under hela perioden. En sjätte är på G i Ferragudo. Planerad invigning under 2023.

Hcp krävs förstås. Klokt ta med hcp kort utifall att…
Golfvagnar och golfbilar finns att hyra. 

Vi kommer att löpande på plats informera kring banarbete, banornas kondition, väderprognos eller om tävlingar förhindrar spel på någon bana.

Här vår egen personliga presentation över banorna och dess karaktär:

Alto, en skogsbana

Ett trevligt klubbhus med servicevänlig personal. En drivingrange bortom första tee.

Pinta/Gramacho,

Här finns också en utmärkt range som förädlats med bra bollar, mattor och grästees.

Silves, en parkbana

Detta är den bana som kanske mest av alla påminner om det vi är vana vid hemifrån. Den är ofta mycket grön och i fin kondition.

Vila Sol, en park och skogsbana

Denna bana känner kanske några av er igen. I Sverige gick under flera år en klubbtävling vid namn ”Vila Sol Challenge”.

Alto, en skogsbana

Vår hemmabana, bara 5 minuter med bil från hotellet. Designad av Henry Cotton och den andra banan i Algarve efter Penina, även skapad av HC.

Alto är en trevlig bana, smal och normalt med snabba greener. Ett trevligt klubbhus med servicevänlig personal. En drivingrange bortom första tee. Banan passar alla kategorier av spelare. Långtslående skall dock vara försiktig med drivern. Det rullar ordentligt på fairway och långa slag belönas inte alltid. Har du bra närspel kan det här vara något för dig.

Par 72
Arkitekt: Henry Cotton

Pinta och Gramacho, två parkbanor

Två banor som delas av en väg. Kunde lika gärna vara en klubb med 36 hål.
Här spelas och har spelats under de sista 15 åren kvalet till Europeiska Seniortouren för proffs. Banorna har mycket fin kondition men låt er inte avskräckas av att proffsen är här. Båda banorna spelas med behållning av såväl medelgolfaren som singelhandicaparen. Banorna är kuperade men man går utan problem.

Här finns också en utmärkt range som förädlats med bra bollar, mattor och grästees. Bra pitch- och puttgreen. Många PGA pro’s förlägger sin träning här och även vi kommande säsong.
Två mycket trevliga klubbhus med bra personal gör att denna anläggning kan vara bland de bästa på kusten. Banorna ligger ca 20 minuter från vårt hotell med bil.

Gramacho par 72,
Arkitekter: Ronald Fream/Nick Price

Silves, en parkbana

Detta är den bana som kanske mest av alla påminner om det vi är vana vid hemifrån. Den är ofta mycket grön och i fin kondition. Layouten är mer ”svensk” än de övriga som ändå till stora delar i sin uppbyggnad följer naturen. Silves gör det dock bäst av alla.

Nytt klubbhus med trevlig personal och hög servicegrad och en av banorna i Seniortourens kvalskola. Även en anpassad omläggning av banan iom det nya klubbhuset

Par 70
Arkitekter: Jose’ Matias/Peter Booth/Fausto Nascimento.

Vila Sol, en park och skogsbana

Denna bana känner kanske några av er igen. I Sverige gick under flera år en klubbtävling vid namn ”Vila Sol Challenge”. En tävling som flera klubbar i landet hakade på. Priset var bl.a. en resa till just Vila Sol.

Banan är kanske den mest kända och en populär Resortbana med 27 hål. Mycket fin kondition, lång och ganska svår. Men ändå har man behållning av banans layout och natur som medelgolfare. Här spelades tidigare också kvalet till Seniortouren.

Klubbhuset är magnifikt med en stor restaurang och uteterrass.
En gräsrange gör också att denna anläggning är i toppklass.

Par 72
Arkitekt Donald Steel

Meet the Team

Embark on a journey to discover the driving force behind our exceptional golf experience - our extraordinary team. Comprised of passionate individuals who live and breathe the game, our team is committed to creating an unparalleled golfing adventure for enthusiasts of all levels.

Leif Ericson

Mälarö GK
Graduate in economics with 20 years as self-employed in the sports industry and founder of both outdoor and travel companies.

Benkt Svederman

Torekov GK
Has a past as owner, CEO and project manager for some well-known advertising agencies in the 70s and 80s.

Tomas Persson

Fågelbro G&CC
The former hotel owner who played golf since childhood. Has some DM signs from the 60s.

EMAIL

WEBSITE

ADDRESS

LGA Golf Lda
Pestana Golf & Resort Apartado 1011
8401-908 Carvoeiro LGA Algarve

Contact Us