Longstay Golf Algarve

Pestana Atlantico

Här huserar vi på ett litet hotell på Algarvekusten i Alvor. En liten by ca 7 mil från Faro. Atlantico är ett 4-stjärnigt lägenhetshotell.

Bra design, smakfullt inredda och funktionella lägenheter. De innehåller ett litet kök, mikrougn, kylfrys, spishäll (touchkontroll), utrustade med glas, bestick och beredningsbestick (ta med korkskruv och osthyvel). Tyvärr saknas diskmaskin. Vi brukar spela om disken! Och tillgång till tvättmaskiner och torkskåp finns i entreplanet. Polett köper vi i receptionen.
Fri WiFi internet i alla rum.

Sover gör man i en stor dubbelsäng som går att flytta isär med ett sängbord emellan. Stora garderobsutrymmen. Stort fint helkaklat badrum, dusch och badkar. (ta gärna med tofflor också)

Lägenheterna är som ni förstår av compact living karaktär, dvs en öppen lösning med kök, äta, sov- och vardagsrum med stor platt-tv i ett. Mysigt!

Atlantico ligger precis utmed den milslånga stranden utanför husknuten. Alla rum har balkong med sittgrupp och varierande havsutsikt. T1 lägenheterna (med separat sovrum) saknar dock havsutsikt.
Hotellet har en trevlig lobby där inomhuspoolen med bastu och omklädningsrum är belägna. På värdhotellet Dom Joao (200 m bort) finns också en uppvärmd inomhuspool med tillgång till spa, gym, bastu (även turkisk) och relaxutrymmen. Och där kan vi tillgå en riklig frukostbuffe för €9 och tillika middagsbuffe för runt €20

In till den mycket trevliga lilla byn Alvor  är det ca 10-15 minuters promenad.
Där finns många trevliga restauranger, barer och shopping. Banker och apotek likaså. Hamnen är klart värd ett besök. Många utmärkta fiskrestauranger och mycket är öppet på lördag och söndag. Vill ni handla mat finns flera möjligheter. Vi handlar oftast själva på Pingo Doce, och Inter Marche. Bra manuella diskar för kött och fisk. Trevlig personal (som ICA Stig och hans gäng). Ta bilen när ni handlar mat där. Och vägg i vägg med vårt boende finns även en alldeles utmärkt liten Supermarket som förser oss med nödvändiga basvaror (men håller stängt från december till februari)

Årstiden november-april på Algarve är av lågsäsongs karaktär. Med andra ord, allt är inte öppet, men det räcker till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>